sobota 12. května 2012

Proměna

Proměna - i to je jeden z názvů Amerického filmu z roku 2009. Původní názvy film nese hned dva a to Ambition to Meaning: Finding Your Life´s Purpose ( což by se dalo volně přeložit jako Najděte svému životu smysl) a The Shift ( což znamená změnit se, nějak se posunout).

Film se řadí oficiálně do žánru drama. Snímek je laděn filozoficky a prolíná se v něm mnoho příběhových linií. Pokud znáte knihu Tajemství ( The Secret), její zpracování Vám film Proměna do zajisté připomene.

Hlavní roli ztvárnil Michael DeLuise. Hraje psychologa, který na kameru vypráví poznatky ze své bohaté kariéry a pomocí filmu má být zachyceno jeho vlastní spirituální bohatství.

Teď ale jaký je hlavní důvod, proč Vás na tento film upozorňujeme? Významnou roli v něm hraje Portia de Rossi.


Protia hraje ženu, která se nachází na důležitém životním mezníku. Potýká se ne jen se sebou samotnou, ale také i s těžkostmi dlouhodobého vztahu, které jdou ruku v ruce.

Film zaujme zejména ty přemýšlivější čtenáře a nabídne jim odpověď na mnoho otázek zejména na ty, na které se zatím báli najít odpověď či takové otázky si vůbec položit.

Film je také sondou do dnešní moderní společnosti a zachycuje ne jeden aktuální problém. Jak jsem již naznačila od podobných filmů tohoto žánru se liší zejména tím, že ne jen klade otázky, ale nabízí také řešení.

Co říct na závěr?

Jestli Vás námět filmů zaujal a chtěli by jste se dozvědět něco o názorech ostatních navštivte csfd.cz. Doufám, že jste si udělali alespoň nějaký obrázek o tom, co od Proměny očekávat. Film je k sehnání s titulky.

Doufáme, že se Vám bude líbit a budeme rády pokud se o filmu vyjádříte v komentářích

1 komentář:

  1. Je to skvělý film. Dnes jsem tady o něm četla a hned jsem si ho stáhla. Před chvíli jsem se na nej dodivala a opravdu me moc zaujal. Musím se na nej podivat ještě jednou, abych si ty myšlenky zapomatovala :D.Portia v něm byla také úžasná :) ale to je ona všude !

    OdpovědětVymazat